Bijzondere actuariële werkzaamheden

Zoekt u een actuaris die een bepaald kunstje al heel vaak heeft uitgevoerd en dat nu bij u moet toepassen? Zoek dan nog even verder. Voor routine werkzaamheden zijn vele actuarissen geschikter dan ik.
Maar bent u een verzekeraar met een gespecialiseerd product, wilt u vernieuwen of zich onderscheiden van de concurrentie? Bent u een kleine verzekeraar of pensioenfonds en zoekt u een eenvoudige manier om aan de complexe eisen te voldoen? Kortom bent u op zoek naar een creatieve actuariële specialist, dan sta ik graag tot uw beschikking.

“De klant centraal” is een cliché uitdrukking, maar wel van toepassing op mijn manier van werken. Twee situaties kunnen technisch er hetzelfde uitzien, maar als de behoefte van de klant anders is, dan wordt de opdracht daarmee ook heel anders. Een behoefte om zo eenvoudig mogelijk formeel aan de eisen te voldoen is een heel andere dan om zo scherp mogelijk de risico’s in beeld te hebben. Met een gerust hart de financiële positie even niet zo scherp hoeven te volgen vraagt een prudente benadering, terwijl zuinig zijn met kapitaal bijna een tegenovergestelde invalshoek vraagt.
Ik werk dan ook niet vanuit een standaard benadering, maar pas mij per definitie aan aan de behoefte van de klant.

Als analytisch en onafhankelijk denker ben ik gewend om mij bij problemen te concentreren op de kern van de zaak en dat is de behoefte van de klant. Daarbij zoek ik mijn eigen weg; van bestaande gedetailleerde werkinstructies maak ik alleen gebruik als deze mij helpen om het doel te bereiken.

Deze werkwijze maken mij bij uitstek geschikt voor review / second opinion, voor vernieuwing en voor actuarieel werk bij bijzondere risico’s of in bijzondere situaties.

Ik kan deze werkzaamheden zowel ad hoc als op reguliere basis verrichten. In het bijzonder kan ik de actuariële functie of de risicofunctie invullen voor verzekeraars met gespecialiseerde risico’s of voor verzekeraars met een afwijkende marktpropositie.

Neem gerust contact op voor een vrijblijvend oriënterend gesprek.